Loading...
Ikona košíku A kosara üres 0 0 Ft
Loading
A kosara üres
Vásároljon még  Ft-ért az ingyenes szállításhoz.

A legjobb rozsdamentes acél fokhagymaprés

2024-03-01 13:45

Szereti a fokhagymát? Mi nagyon.

Ha az egész család szereti a fokhagymát, az néha gondot okoz. A nagy mennyiségű zúzott fokhagyma elkészítése bizony munkával jár. A Parforintert.hu webáruházban kapható  rozsdamentes fokhagymaprés nagy segítségemre vált.

Zaparkorun.cz -  Elektronická senzorová hra pro děti - Quick Push

Korábban a fokhagymát sóval bedörzsölték egy vágódeszkán. Elég bosszantó munka volt, amitől fájtak az ujjak. 

Ezért találta fel valaki a fokhagymaprést. Jó volt, de nem tökéletes. A fokhagymát általában nem egészben préseli, a fokhagymadarabok a prés szélein maradnak. És a klasszikus fokhagymaprés tisztítása sem túl jó munka.

Van ugyan egy műanyag eszköz, amivel "kiszúrja" a fokhagyma maradványait, de jaj, ha elveszik vagy idővel eltörik.

Ezért is örültem nagyon, amikor a  Parforintert.hu  webáruházban a  konyhai kütyük között felfedeztem egy rozsdamentes fokhagymaprést, ami teljesen más, mint amit eddig ismertem.

Körülbelül 5 cm hosszú, enyhén hajlított, és kör alakú lyukak vannak rajta. 

Ha végighúzza rajta az ujjait, enyhe reszelő hatást fog érezni (a fokhagyma jobban átnyomódik, így nem csak összetörik). 

A lyukak valamivel nagyobbak, mint a klasszikus fokhagymaprésen, így a tisztítása gyerekjáték, csak tegye a víz alá és öblítse le.

A prés rozsdamentes acél része a fokhagyma préselésére szolgál, a másik része egy műanyag fogantyúból áll. A fogantyú nagyon jól illeszkedik a kézbe.

Mint már említettem, a prés rozsdamentes acél része enyhén ívelt, így préseléskor csak az asztalra kell tenni a fokhagymát, és a préssel oszcilláló mozdulatokkal átnyomni.

Egyszerű és gyors. Mivel az prés rész csaknem 5 cm széles, az egész fokhagyma átnyomódik, így nincs hulladék.

Ezzel a fokhagymapréssel könnyedén és gyorsan, erőfeszítés nélkül tetszőleges mennyiségű fokhagymát préselhet.

Zaparkorun.cz -  Elektronická senzorová hra pro děti - Quick Push

Még ha sok fokhagymát is kell nyomni, akkor sem fog fájni a keze, ez tényleg nagyon könnyű munka.

Disznóvágásra, grillezésre, pácokba és mártogatósba, húsokra vagy burgonyás palacsintába. Ezzel a segédeszközzel a fokhagyma könnyen és pillanatok alatt elkészíthető.

Nagyon elégedett vagyok ezzel a fokhagymapréssel. Rengeteg konyhai kütyüm van a  Parforintert.hu webáruházból, amelyek segítik a munkát és ami a legfontosabb, csak pár forintba kerülnek.