Loading...
Ikona košíku A kosara üres 0 0 Ft
Loading
A kosara üres
Vásároljon még  Ft-ért az ingyenes szállításhoz.

5 kütyü a kertbe, amelyekkel időt és erőfeszítést spórolhat meg

2024-03-15 15:30

Csak néhány méter zöldterület van a háza körül, vagy el se lát az egyik végétől a másikig? A kert gondozása nem könnyű, sok időt és energiát igényel, de a kerti kütyükkel ez gyerekjáték.

5 vychytávek na zahradu, které vám ušetří čas i práci - Zaparkorun.cz

Tennivalók a kertben

Ezt minden kerttulajdonos jól ismeri. Reggel felébred, körülnéz az udvaron, és ahelyett, hogy elégedetten sóhajtana és friss kávét inna, csak a kötelességeket látja. És milyen sok van belőlük! Nincs az az évszak, ami alatt tudna pihenni. Ezért úgy kell megterveznie és átalakítania a kertjét, hogy az ne vegye el az összes szabadidejét, és ne tegye rabszolgává.

Feladatok a kertben:

  • Rendszeres fűnyírás
  • Fák metszése
  • Virágágyások fellazítása
  • Rendszeres levegőztetés
  • Gyep öntözése
  • Ültetés
  • Növények ellenőrzése (az időjárási viszontagságok miatt)
  • A kert védelme a széltől
  • Levelek összegereblyézése
  • Gyümölcsszedés
  • Gyomlálás
  • Pácolás
  • Kártevők elleni küzdelem
  • Komposzt karbantartása

Természetesen minden kertésznek sokkal több dolog van a listáján. Attól függ, hogy mire használja a kertjét. Szép, de ágyások nincsenek benne? Vagy gyümölcsöt és zöldséget szállít a rokonok széles körének? Akárhogy is, több tucat vagy talán több száz munkaórát kell befektetnie egész évben, hogy a kertet jó állapotban tartsa.

A kerti kütyük segítenek a rendszeres gondozásban, és sok munkát takarítanak meg. Számos lehetőség van, és minél többet használ, annál karbantartásmentesebb lesz a kertje. De ha szűkös a költségvetése, vagy csak egy bizonyos típusú munkát nem csinál szívesen (időhiány vagy esetleg egészségügyi korlátok miatt), szerezze be a kívánt tárgyakat, és szabaduljon meg a házimunkától, amire kényszerítenie kell magát.

A kerti kütyük tagadhatatlan előnye a viszonylag alacsony ár. A legtöbb kütyü pár forintba kerül, és hosszú évekig szolgálják önt. Itt mindegyiket megtalálja.

LEGNÉPSZERŰBBEK A KATEGÓRIÁBAN: Kertészkedés

Az öt legjobb eszköz a kertbe

Ha csak alapvető kütyüket keres a kertjébe, amelyek segítenek a leggyakoribb és általában a legnagyobb kihívást jelentő feladatok elvégzésében, íme egy lista az öt legnépszerűbbről.

Minőségi, olcsó és hatékony.

Öntözőkészletek

A gyep minden kert központi eleme. Amint gyomnövénycsomók vagy sárga foltok, kiszáradt fű vagy gyepfolt jelenik meg, az rossz hír. Egy ilyen pázsittal nem lehet dicsekedni. A fűnyírás nem segít rajta, elegendő nedvességre van szükség, ami a gyep minőségének oroszlánrészét teszi ki.

A vízhiánytól szenvedő talaj elszegényedik, betegesnek és műveletlennek néz ki. Egyrészt gyönyörű háttér, fényűző kövek vagy akár tó látható a kertben, másrészt egy elhanyagolt gyep? Ezek nem illenek össze. Az öntözőkészletekkel nem kell aggódnia az időjárás ingadozása vagy a kevés idő miatt, hogy gondozza a kertjét. Nem kell többé a telek egyik végétől a másikig rohangálnia egy vízzel teli locsolókannával és a hosszú locsolócsővel sem kell bíbelődnie.

Sady na zavlažování - Zaparkorun.cz

Locsolási módok

Az öntözőrendszerek ideális választás olyan helyzetekben, amikor néhány napra vagy hétre elhagyja a házat, és a növények rendszeres öntözést igényelnek. A tíz műanyag csapnak köszönhetően, amelyekre PET-palackot rögzít, a virágok (de fák, palánták vagy sziklakertek esetében is használható, cserepekben vagy kaspókon a korláton) egy adag vizet kapnak. Minél szorosabbra húzza a kupakot, annál kevesebb víz szivárog ki. A lazább menet többet enged. Így az adott növény igényeihez igazíthatja az öntözés mértékét.

A palack maximális térfogata körülbelül 2 liter, ami alacsony áramlási sebesség mellett körülbelül tíz napig elegendő. Az öntözőrendszerekkel tehát nyugodt szívvel mehet nyaralni.

TIP:
Kerülje a medencevíz használatát. Azt gondolhatja, hogy ha maga fürdik benne, akkor nem fog ártani a növényeknek sem. De a magas klórkoncentráció és más megkérdőjelezhető anyagok, amelyeket a vízhez ad, hogy tisztán és baktériummentesen tartsa, beszivárognak a leveleken keresztül, és elpusztítják a virágokat. A legjobb választás az esővíz vagy a kútvíz.

Napelemes világítás a romantikus estékhez a kertben

A kertnek fényre van szüksége. Miért? Számos okból - esztétikai és gyakorlati okokból egyaránt. Egy nagyobb parcellán szükség van néhány "lámpára", hogy végigvezessék a keskeny ösvényeken vagy megvilágítsanak egy sötét sarkot. Távolról sem csak díszítőelem, hanem a biztonságról is szól. Tudatában lesz a kertben történő mozgásnak, és nem fog eltévedni a sötétben. A napelemes lámpáknak köszönhetően mindezt további üzemeltetési költségek (áram) nélkül teheti meg.

Napelemes lámpák típusai:

A napenergia használata jelenleg rendkívül népszerű. Nem csoda. Miért kellene áramot (vagy más forrásokat) igénybe venni és fizetni érte, amikor a napelemes kütyük ingyen működnek, és a befektetési költség pár forint? Napközben, amikor a napsugarak a földet érik, az összes energiát a lámpába épített akkumulátor tárolja, és éjszaka fénnyé alakítja. A beépített érzékelőnek köszönhetően a lámpák tudják, mikor sötétedik, és aktiválják a világítási programot. Amikor virrad, újra kikapcsolnak, és energiát gyűjtenek a következő éjszakára.

Solární osvětlení pro romantické večery na zahradě - Zaparkorun.cz

A kisebb lámpákat a földbe lehet szúrni, a nagyobbakat falra, fára, kerítésre vagy oszlopra lehet szerelni. Nem fogja korlátozni a tápkábel vagy a konnektor elérhetősége. Minden napelemes lámpát úgy terveztek, hogy a szabadban is használhatók legyenek. Így nem zavarja őket az időjárás szeszélye vagy a hőmérséklet-ingadozás (mínusz 40 és plusz 50 Celsius-fok között). Az egyetlen kockázat a mechanikai sérülés - jégeső vagy leeső ágak. A lámpák feltöltése körülbelül nyolc órát vesz igénybe, és tíz órán át világíthatnak. Nincs szükségük tiszta égboltra és erős napsugarakra, még a felhők mögé rejtőző nap is elég.

napelemes lámpák nemcsak praktikusak, hanem dekoratív elemek is. A nagy fényszórású lámpák biztonságot nyújtanak a sötét kertben, míg a fáklyák vagy spotlámpák romantikusabbak. Az ösvényeket, szökőkutakat szegélyező kisebb lámpák és fényfüzérek kombinálásával varázslatos teret hozhat létre, ahol sötétben is relaxálhat.


LEGNÉPSZERŰBBEK A KATEGÓRIÁBAN: LED lámpák

Világító kövek az esztétikus kerthez

Egy sötét kert nem biztonságos és nem is szép látvány. Ha van elég napelemes lámpája, fáklyája és fényfüzérje, de valami még mindig hiányzik, válassza a világító köveket. A csomagban több száz van belőlük, így bőven lesz mivel elfoglalnia magát. Próbálja például elszórni őket a fák körül, nagy cserepekbe helyezni őket, kijelölheti az utat a kertben, vagy kreatív mintákat alkothat, például csillagokat, szíveket vagy romantikus üzeneteket.

Napközben a napsugarakból nyerik az energiát, sötétben pedig körülbelül két órát bírnak ki. A korlátozott idő a méretükből adódik. Csak 2,7 x 1,7 centiméteresek, így egy idő után lemerülnek.

Svítící kameny pro estetický design zahrady - Zaparkorun.cz

Kerti szerszámok hely és pénz megtakarítására

A kertről való gondoskodáshoz számos tartozékra van szükség. Bár van két kezünk és elég erőnk, de ez közel sem elég. A kerti szerszámok nélkülözhetetlenek, és egész évben hasznukat veszi. Kezdetben egy kis befektetésre lesz szükség, de ez hamarosan megtérül, mivel a legtöbb szerszám hosszú évekig használható.

Kerti szerszámok:

A munkakesztyű sem hiányozhat. Ugyan nem szerszám, de néhány óra kerti munka, földben való kapirgálás, levelek gereblyézése és gyomlálás során a kéz nagy terhelésnek van kitéve. A kesztyű megvédi a sérülésektől és a szennyeződésektől. A nagyobb igénybevételnek kitett részek erősebb anyagból készülnek, hogy teljes erőbedobással munkához láthasson. Olcsó, de ajándéknak is nagyszerűek.

A kerti szerszámok elengedhetetlenek a kert rendszeres karbantartásához. A gereblye helyett ugyan beszerezhet egy fúvógépet, és a lehullott leveleket pillanatok alatt eltávolíthatja, és a komposzthalomba vagy a kukába halmozhatja, de ennek két hátránya is van. Először is, percek alatt elkészülhet, és utána lustálkodhat ahelyett, hogy a szeretett kerti munkával töltené az idejét. Másodszor pedig a beszerzési ár magasabb. A kérdés tehát az, hogy a modern kor vívmányai mindig előnyösek-e. A legtöbb ember, akinek kertje van, szeret időt tölteni benne, és nem bánja a munkát, ezért az (jó minőségű) alapfelszerelések elegendőek.

Összecsukható grill a kényelmes kerti grillezéshez

Minden kerttulajdonos rendszeresen szervez grillpartikat. Csak úgy, a közvetlen családnak, máskor a barátoknak. Ez a szenvedélyük. Kevesen tudják elképzelni a nyarat szaftos húsok és késő éjszakába nyúló kint üldögélés nélkül. Egy jó grill ehhez elengedhetetlen. De hogyan válasszuk ki a legjobbat?

Grillek típusai:

A grilleket a felhasznált tüzelőanyag szerint öt kategóriába lehet sorolni. Az is nagy szerepet játszik, hogy milyen gyakran kívánja használni, milyen a költségvetése és az, hogy hány ember számára fog sütni.

A részletes útmutatót a grillek világáról, beleértve az összes érvet és ellenérvet, itt találhatja.

A kertben megfelelő helyet kell találnia a grillezéshez. Gondoljon arra, hogy hőt terjeszt, és elegendő hely kell körülötte, hogy minden oldalról körbe lehessen járni, és kezelni lehessen az eszközöket. Ugyanakkor nincs értelme egy nyitott hátsó udvar közepén elhelyezni. Nem lenne semmi kéznél. Az ideális hely körülbelül két méterre van a háztól vagy a pergolától, hogy mindig szem előtt legyen, ugyanakkor ne kelljen állandóan mellette állnia. Csak két-három lépés, és máris ott lehet mellette. De elég messze van ahhoz, hogy ne égesse meg magát vagy sérüljön meg a sistergő zsírtól. A grill ne álljon közel a falhoz vagy a házból a kertbe vezető úton. Úgy helyezze el, hogy lóbálhassa a karját, vagy hátradőlve nézhesse a szaftos húsdarabokat. Biztosítson szabad hozzáférést a ládához az olyan tartozékokkal, mint a kések vagy a fogók. Ha van rá lehetősége, a tető alatt keressen neki helyet. Bár stabil, és nem fog csak úgy felborulni, a kedvezőtlen időjárás jelentősen lerövidítheti az élettartamát.


LEGNÉPSZERŰBBEK A KATEGÓRIÁBAN: Grillezés

Három "grillezési" alapszabály

A grillezés egy dolog. A grillsütő gondozása egy másik. És sajnos gyakran elhanyagolják. Ismerjen meg három egyszerű lépést, hogy minden nap élvezhesse a grillezést, és a grillje évekig kitartson.

Biztonság az első helyen

Ne becsülje alá a grillt. Forró, sok forró zsírral és éles élekkel. Semmi rohangálás, akadályok, rendetlenség, káosz. A grill körül és a grill területén mindig legyen rend, minden eszköznek találjon helyet, és ügyeljen arra, hogy senki - sem ön, sem a többi vendég - ne sérüljön meg. Használat előtt mindig ellenőrizze, hogy minden jó állapotban van-e, szorosan, jól illeszkedik-e, és nem hiányzik-e valami.

A grill tisztítása

Ez az anyagtól függ. Minden parti után (ha már hideg a grill), megfelelően tisztítsa meg, hogy a szennyeződés és a zsírréteg ne telepedjen meg rajta. Használjon kíméletes eszközöket, puha kendőket vagy keféket, hogy könnyen eltávolíthassa az odaégett darabokat, valamint a zsír és a fűszerek nyomait. A grillsütőkre két év garancia vonatkozik, de ha nem gondoskodunk róla megfelelően, már néhány hónap után rozsdafoltok jelenhetnek meg.

Ez egy szezonális dolog

A grillezés tavasztól őszig esedékes. Télen általában nem használják a grillt. Talán csak a kontaktgrillt, amelyet a konyhapulton is nyugodtan üzemelhet. Tehát találni kell neki egy helyet, ahol átvészeli a fagyos hónapokat. Ideális egy pince vagy műhely, és egy szövet vagy műanyag takaró, amely megakadályozza a szennyeződések leülepedését és a mechanikai sérüléseket.