Loading...
Ikona košíku A kosara üres 0 0 Ft
Loading
A kosara üres
Vásároljon még  Ft-ért az ingyenes szállításhoz.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő hordozható hangszórót?

2024-03-22 15:40

Hangszóró. Egyre gyakrabban találkozhatunk vele. Ennek az oka egyértelmű – jobb, erősebb és jobb minőségű hang. De hogyan válasszuk ki a legjobbat a hordozható eszközök területén, és milyen tulajdonságokra és paraméterekre kell összpontosítani?

Jak vybrat správný přenosný reproduktor? - Zaparkorun.cz

Ismerkedjen meg a hordozható hangszóróval

Minél inkább fejlődik a technológia, annál nagyobb teret kapnak a különböző tartozékok és kiegészítők. És a hordozható hangszóró is ezek közé tartozik. Fő feladata a hangsáv minőségének javítása. Ennek köszönhetően teljes mértékben élvezheti a zenét és a filmeket. De ez nem egy fix eszköz, amely a TV-hez vagy a rádióhoz csatlakozik. Könnyű, hordozható, nem feltűnő. De a hatása nagyon érezhető, és még az olcsóbb hordozható hangszórók is remekül végzik a munkájukat.

Megoldások az útközbeni zenehallgatáshoz

Míg otthon a tévé hangjának hiányát házimozi vagy más rendszerekkel oldhatja meg, máshol egy mobil eszközre van szüksége – pontosabban egy hordozható hangszóróra. Gyakran előfordul, hogy órákig utazik, és a gondolat, hogy ezt teljes csendben töltse, ahol csak a motor búgását hallani, rémisztő lehet. És veszélyes is, mert figyelemelterelés nélkül egy idő után elaludhat és legyőzheti a fáradtság.

Könnyen csatlakoztathatja a tabletjéhez, laptopjához vagy mobiltelefonjához. Így korlátozások nélkül hallgathat zenét vagy podcastokat bárhol, útközben is. Séta vagy kerti munka közben is használhatja.

Mire kell figyelni a választáskor?

A hordozható hangszórók kompakt, kicsi és egyszerű kialakításúak. Első látásra szinte tökéletesek. De van néhány megkérdőjelezhető paraméterük, amelyekre vásárláskor figyelnie kell.

Túl modern design

Az egyszerű formák biztosítják a minőségi hangátvitelt zavaró elemek nélkül. Egy henger vagy kocka alakú hangszóró talán unalmasnak tűnik, de praktikus. Ne kísérletezzen, és hagyatkozzon az egyszerű vonalakra

Jelátviteli módszer

Mindegyik módszernek megvannak a maga korlátai, különösen a hatótávolság tekintetében.

Az akkumulátor üzemideje

Válasszon olyan akkumulátort, amely legalább hat órán át bírja egy teljes feltöltéssel. Ez pontosan megfelel a napközbeni maximális autóútnak és a kertben, a munkahelyen vagy a barátokkal töltött átlagos időnek.

Tartósság

A műszaki cikkeket a legnagyobb gondossággal kell kezelni, mivel a mechanikai sérülések végzetesek lehetnek, és negatívan befolyásolhatják a funkcionalitást, de néhány hordozható hangszóró speciális védelemmel rendelkezik az esés, a víz vagy a por lerakódása ellen.

A legjobb, ha a hangszóró IP67-es minősítéssel rendelkezik, így ellenáll a poros környezetnek és az egy méter mélységig történő 30 perces merítésnek.

Jak vybrat správný přenosný reproduktor? - Zaparkorun.cz

A hordozható hangszórók típusai

A felhasználástól függően válasszon olyan készüléket, amely nem korlátozza önt a zenehallgatásban, filmek vagy podcastok hallgatásában. Lehet, hogy egyet az autóban való használathoz, egy másikat pedig a kerti munkához kell vásárolnia, ahol sokkal nagyobb térben dolgozik.

Bluetooth hangszórók

Mi az a Bluetooth? Ez egy információátviteli mód, egy vezeték nélküli kommunikáció. Ha aktiválja például a telefonján vagy a tévéjén, akkor kábelek nélkül oszthat meg filmeket, fényképeket vagy zenét. A Bluetooth vezeték nélküli hangszóróknak két fő paramétere van:

Jak vybrat správný přenosný reproduktor? - Zaparkorun.cz

Méret

Minél nagyobb a készülék, annál jobb a teljesítmény. Minél nagyobb az eszköz, annál kisebb a fizikai átviteli képesség.

A kisebb darab alkalmas mobiltelefonhoz való csatlakoztatásra, és az autóban, télikertben vagy akár utazás közben is használható. A nagyobb elektronika vezeték nélküli hangszóróként használható TV-hez vagy lemezjátszóhoz.

Teljesítmény

A mobiltelefonok vagy TV-k és más eszközök vezeték nélküli hangszóróinak teljesítménye három kategóriába sorolható – legfeljebb 10 W, legfeljebb 40 W és 40 W felett.A legalacsonyabb kategóriában nem számíthat magas minőségre, főleg a basszus hiánya miatt, a középső kategóriában széles frekvenciatartományra és minőségi hangátvitelre számíthat, a legmagasabb (és általában a legdrágább darabok) csoportot egész otthonok vagy partik hangosítására használják.

Wifi hangszórók

Ezek a legjobb vezeték nélküli hangszórók. Miért? Mert internetkapcsolattól függnek. Ha az stabil és erős, a készülék a legjobb teljesítményt nyújtja. Ha nem szeretne nyilvános hálózathoz csatlakozni, ami számos kockázatot rejt magában, csak nyissa meg az adatkaput, és semmi sem fogja akadályozni a lejátszást.

A wifi hangszórók tagadhatatlan előnye, hogy a zenét (és más kimeneteket) egyszerre játszhatja le és oszthatja meg az összes olyan csatlakoztatott eszközről, amely ugyanabból a hálózatból merít.

Saját tápellátású hangszórók

A vezeték nélküli hangszórók PC-hez, TV-hez vagy mobiltelefonhoz egy másik – nagyon modern – formát is ölthetnek. Ez egy olyan eszköz, amely saját dokkolóállomással vagy desing adapterrel rendelkezik. Ez fix helyet ad a készüléknek, stabillá és szemet gyönyörködtetővé teszi. Ugyanakkor nem kell kábelekkel vagy töltéssel bajlódnia. Minden egyszerre működik, és a hangszóró mindig elérhető.

Jak vybrat správný přenosný reproduktor? - Zaparkorun.cz

Vezeték nélküli csatlakoztathatóságú hangszórók

A vezeték nélküli hangszórók legnagyobb előnye a hordozhatóságuk. De messze nem ez az egyetlen előnyük:

  • Mikrofon
  • Hi-Res funkció
  • Hangasszisztens
  • Rádió
  • 3D hang
  • Beépített kijelző
     

LEGNÉPSZERŰBBEK A KATEGÓRIÁBAN: Tartozékok mobiltelefonhoz

A hordozható hangszórók fő jellemzői

A hordozható hangszóróknál minden a hangzásról szól, de nem ez az egyetlen paraméter, ami alapján a vásárló dönt. És figyelem! Az ár ebben az esetben nem a minőség mutatója. Még az olcsóbb termékek is nagyon jó eredményeket produkálnak, és ehhez képest a drágább darabok inkább a hangzatos névre és a rendhagyó design-ra hagyatkoznak. Tehát mindig olvassa el és hasonlítsa össze az összes specifikációt és kössön kompromisszumot.

Hangminőség

Tiszta és zavartalan hangzást keres? Akkor szüksége lesz egy hangszóróra. Ne csak a hangerőre vagy a zajmentességre összpontosítson, hanem az egyes komponensek, például a basszus és a magas hangok kiemelésére is.

Design és méret

A hordozható hangszórók túlnyomó többsége kisebb henger alakú. Ezáltal a legtisztább formában, interferenciáktól és zajoktól mentesen érik el a maximális hangtermelést. Míg a perforáció javítja magát az átvitelt, ez egyben a por és más szennyeződések táptalaja is. A berendezést védeni kell, kerülni kell a földre helyezést vagy a védőtáskán kívüli tárolást.

A hordozható hangszórók különböző méretekben kaphatók. Nem igaz azonban, hogy minél nagyobb a készülék, annál jobb a minősége. Ez nem szabály. A kisebb darabokat főleg az autóban használják, ahol egy tablethez csatlakoztathatóak, és mesét játszhatnak le a gyerekeknek, vagy egy mobiltelefonhoz, és aktiválhatják a rádiót vagy a narrációt.

Akkumulátor és üzemidő

A hordozható hangszórók vásárlásakor nagy kérdőjel az akkumulátor üzemideje. Ha a készülék két óra éles működés után kikapcsol, és háromszor annyi időbe telik a töltése (aránytalanul több időbe, mint az aktivitás), akkor valami nincs rendben.

A jobb hangszórók akár húsz órányi lejátszást is kibírnak. Idővel az értékek lassan csökkenni kezdenek. Ez nagyban függ a használat szintjétől is. Ha a készüléket minden nap használják, érthető, hogy az idő vasfoga hamarabb megmutatkozik rajta. Ellenkező esetben akár évekig is kitarthat. A kérdés az, hogy képes-e lépést tartani az egyre modernebb technológiával.