Misha friss túrótortájának receptje
2023-06-18 13:00
Ez a túrótorta tökéletes édesség minden alkalomra. A puha túrókrémmel megkent és finom csokimázzal bevont pihe-puha süti garantáltan elvarázsolja a desszertek szerelmeseit.
A tortakorpusz hozzávalói
- 4 tojás (külön a fehérje és a sárgája),
- 4 evőkanál porcukor,
- 4 evőkanál féldurva liszt,
- 1 teáskanál sütőpor,
- 1 evőkanál olaj,
- 1 kanál kakaó.
A töltelék hozzávalói
- 750 g túró,
- 200 g vaj,
- kb 200 g porcukor (ízlés szerint).
Hozzávalók a mázhoz
- 60 g étcsokoládé,
- 50 g vaj,
- 1 evőkanál tej.
Túrótorta Misha (Forrás: www.freepik.com)
Elkészítés
- Mielőtt elkezdené, melegítse elő a sütőt 180 °C-ra.
- A korpusz elkészítésének első lépése a tojássárgák felverése a cukorral és az olajjal. Könnyű habnak kell képződnie.
- Egy másik tálban verjük kemény habbá a tojásfehérjét.
- Adjuk hozzá a liszt, a sütőpor és a kakaó keverékét a felvert tojássárgájához - ideális esetben szitán szitáljuk át.
- Részenként adjuk hozzá a tojásfehérjét, mindig jól keverjük össze. Ideális esetben kanállal vagy tésztalapáttal – óvatosan keverje, hogy puha maradjon.
- Készítsünk elő egy tortaformát, béleljük ki sütőpapírral, majd kenjük ki az oldalát zsírral (vaj vagy olaj).
- Kb. 15 percig sütjük, majd fogpiszkálóval ellenőrizzük a tésztát. Ha még nem készült el, hagyja sülni öt percig.
- Hagyjuk kihűlni és közben készítsük el a tölteléket és a mázt.
- Hagyjuk megpuhulni a vajat, és keverjük össze a túróval. Ízlés szerint adjunk hozzá cukrot is – fokozatosan adagoljuk.
- Az így kapott túrókrémmel a tortaformába helyezett kihűlt korpuszt megkenjük.
- A csokimázt úgy készítjük el, hogy a csokoládét és a vajat gőz felett felolvasztjuk. Ezután adjunk hozzá tejet és jól keverjük össze. Még melegen a túró tetejére rétegezzük. Ezután tegyük a hűtőbe dermedni. Körülbelül két óra elteltével tálalhatja, de ha hosszabb ideig van hűtőben, csak jót tesz a tortának.
Jó étvágyat kíván a Parforintert.hu csapata.