Pizza csigák gyorsan és egyszerűen
2023-06-09 12:00
A pizza csiga ideális sós fogás minden alkalomra. Biztosan nem fogják bánni barátai vagy családtagjai, ha csak uzsonnára kínálja fel nekik.
A pizza csigák elkészítéséhez szükséges összetevők:
- 250 ml tej
- 1 teáskanál porcukor
- 25 g élesztő
- 500 g sima liszt
- 2 teáskanál só
- 60 g olvasztott vaj
- 1 tojás a lekenéshez
Hozzávalók a pizza csigák töltelékéhez (egy adag minden téglalaphoz):
- ketchup
- 200 g sonka (vagy ami tetszik)
- 200 g eidam
Pizza csiga (Forrás: Parforintert.hu)
A pizza csigák elkészítése:
- Egy tálban keverjük össze a langyos tejet egy teáskanál porcukorral és az élesztővel. Hagyjuk állni 15 percig. Közben kimérjük a lisztet, hozzáadjuk az olvasztott vajat, sót, élesztőt és mindent alaposan tésztává keverünk, amit konyharuhával letakarva langyos helyen kelesztjük, amíg duplájára nem nő.
- Amikor a tészta megkelt, két részre osztjuk. A tészta minden részéből nyújtsunk ki egy-egy téglalapot, kenjük meg ketchuppal, majd szórjuk meg egyenletesen sonkával és edamame-mal. A lapot feltekerjük és kb 2,5 cm vastag darabokra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, és további 30 percig kelesztjük.
- Kelesztés után megkenjük a pizzatésztát felvert tojással. A sütőt előmelegítjük 210 °C-ra. Kb. 10-15 percig sütjük.
A Parforintert.hu csapata jó étvágyat kíván.