Egyszerű és gyors mártás sertéshússal
2023-05-11 12:00
Hozzávalók a mártáshoz:
- 500 g lapocka
- 1 hagyma
- 2 teáskanál őrölt pirospaprika
- kömény
- majoránna
- tejszín
Mártás sertés húshoz (Forrás: Parforintert.hu)
A mártás elkészítése:
- Az olajon megpirítjuk a kockára vágott hagymát, majd hozzáadjuk a kockára vágott húst, és mindkét oldalát egy ideig pirítjuk.
- Adjunk hozzá sót, köményt, majoránnát, édes borsot, és öntsük fel vízzel.
- Kuktában puhára pároljuk (kb. 30 perc).
- Ezután az egészet egy lábasba öntjük és tejben elkevert liszttel besűrítjük és 5 percig főzzük.
- Végül hozzákeverjük a főzőtejszínt. Köretként tésztát vagy knédlit ajánlunk.
A Parforintert.hu csapata jó étvágyat kíván.