Recept almás rétesre
2023-05-08 10:00
Hozzávalók a tésztához:
- 600 g féldurva liszt
- 60 g porcukor
- 2 tojássárgája
- 50 g élesztő
- 200 ml tej
- 250 g vaj
További hozzávalók az almás réteshez:
- 2 kg alma
- cukor
- fahéj
- vaj a kiolajozáshoz
Az almás rétes elkészítésének menete:
- A langyos tejben feloldjuk a cukrot, hozzáadjuk az élesztőt és elkészítjük a kovászt.
- A megkelt élesztőhöz adjuk a tojássárgákat, elkeverjük és hozzáadjuk az olvasztott vajat.
- Hozzáadjuk a lisztet és lágy tésztát készítünk. Formázzon 4 egyforma zsemlét, és hagyja állni 30 percig.
- Közben meghámozunk és lereszelünk kb.2 kg almát.
- Minden zsemlét kinyújtunk, megszórjuk és megkenjük egy kevés zsemlemorzsával (vagy kókusszal), ráterítjük a reszelt almát, megszórjuk cukorral és kevés fahéjjal.
- Rétes formába csavarjuk, tepsire tesszük, megkenjük olvasztott vajjal és még 30 percig a tepsiben kelesztjük.
- 160 fokon kb 35-40 percig sütjük. Sütés közben még megkenhetjük a réteseket olvasztott vajjal.
Almás rétes sütés előtt (Forrás: Parforintert.hu)
Almás rétes megsütve (Forrás: Parforintert.hu)
A Parforintert.hu csapata jó étvágyat kíván.
.