Fekete bukta - recept finom desszertre a kávé mellé
2023-03-06 23:57
Hozzávalók a sütihez:
- 300 g sima liszt
- 300 g porcukor
- 100 g vaj (olvasztott)
- 2 egész tojás
- 2 dkg kakaó (3 kanál)
- ¼ l tej (langyos)
- 1 ½ sütőpor
- ½ l barackbefőtt
- citromhéj egy citromból
- olaj és durva liszt a tepsi (serpenyő) kiolajozásához
Hozzávalók a fekete sütihez (Forrás: Parforintert.hu)
Elkészítés:
- A kompót kivételével az összes hozzávalót egy tálban összekeverjük.
- Végül hozzákeverjük a lecsepegtetett barackbefőttet.
- A masszát kivajazott és lisztezett tepsibe öntjük, és 180°C-ra előmelegített sütőben kb 20-25 percig sütjük. Fapálcikával a tésztába szúrva teszteljük, hogy meg sült e. Akkor kész, amikor a tészta már nem ragad a rúdhoz.
- A még langyos zsemlére öntjük a citrommázat.
Kész fekete süti (Forrás: Parforintert.hu)
Hozzávalók a citrommázhoz:
- 20 dkg porcukor
- citromlé egy citromból
- 1 evőkanál forró víz
- 5 csepp olaj
Elkészítés:
A porcukrot egy mély tányérba szitáljuk, hozzáadjuk a citromlevet, a vizet és az olajat. Az egészet villával jól összekeverjük, és ráöntjük a még meleg sütire.
Fekete süti (Forrás: Parforintert.hu)
TIPP!
Citromlé helyett vészhelyzetben használhatunk vásárolt „citrompótlót”, lehetőleg olyat, amelyik arányban tartalmaz citromlét. Az olajat tényleg csak cseppenként adjuk a cukormázhoz, az olajat arra használjuk, hogy simább legyen a cukormáz. Keverés után a cukormáznak elég sűrűnek kell lennie, és a legjobb szilikon spatulával kenni.
A Parforintert.hu csapata jó étvágyat kíván.