Loading...
Ikona košíku A kosara üres 0 0 Ft
Loading
A kosara üres
Vásároljon még  Ft-ért az ingyenes szállításhoz.

Fekete bukta - recept finom desszertre a kávé mellé

2023-03-06 23:57

Hozzávalók a sütihez:

  • 300 g sima liszt
  • 300 g porcukor
  • 100 g vaj (olvasztott)
  • 2 egész tojás
  • 2 dkg kakaó (3 kanál)
  • ¼ l tej (langyos)
  • 1 ½ sütőpor
  • ½ l barackbefőtt
  • citromhéj egy citromból
  • olaj és durva liszt a tepsi (serpenyő) kiolajozásához

Fekete süti
Hozzávalók a fekete sütihez (Forrás: Parforintert.hu)

Elkészítés:

  1. A kompót kivételével az összes hozzávalót egy tálban összekeverjük.
  2. Végül hozzákeverjük a lecsepegtetett barackbefőttet.
  3. A masszát kivajazott és lisztezett tepsibe öntjük, és 180°C-ra előmelegített sütőben kb 20-25 percig sütjük. Fapálcikával a tésztába szúrva teszteljük, hogy meg sült e. Akkor kész, amikor a tészta már nem ragad a rúdhoz.
  4. A még langyos zsemlére öntjük a citrommázat.

Fekete süti
Kész fekete  süti (Forrás: Parforintert.hu)

Hozzávalók a citrommázhoz:

  • 20 dkg porcukor
  • citromlé egy citromból
  • 1 evőkanál forró víz
  • 5 csepp olaj

Elkészítés:

A porcukrot egy mély tányérba szitáljuk, hozzáadjuk a citromlevet, a vizet és az olajat. Az egészet villával jól összekeverjük, és ráöntjük a még meleg sütire.Fekete süti

Fekete süti (Forrás: Parforintert.hu)

TIPP!

Citromlé helyett vészhelyzetben használhatunk vásárolt „citrompótlót”, lehetőleg olyat, amelyik arányban tartalmaz citromlét. Az olajat tényleg csak cseppenként adjuk a cukormázhoz, az olajat arra használjuk, hogy simább legyen a cukormáz. Keverés után a cukormáznak elég sűrűnek kell lennie, és a legjobb szilikon spatulával kenni.

A Parforintert.hu csapata jó étvágyat kíván.