Loading...
Ikona košíku A kosara üres 0 0 Ft
Loading
A kosara üres
Vásároljon még  Ft-ért az ingyenes szállításhoz.

TIRAMISÚ recept – Emanuele Ridi alapján

2023-02-28 16:02

A tiramisu egy olasz desszert, amely puha mascarponeból, tojásfehérjés keverékből, kávéból, likőrből, csokoládéből és babapiskótából áll.

Bár eredete nem tisztázott, általában az észak-olaszországi Veneto régió ételeként emlegetik. A tiramisu első említése a 20. század közepéről származik. Eredetével kapcsolatban két elmélet is létezik. Az első elmélet szerint a tiramisu a trevisói Le Beccherie étteremből származik, ahol először 1969-ben szolgálták fel. A második elmélet szerint azonban a desszert története a 20. század második felére nyúlik vissza, amikor az Alle Beccherie étteremben szolgálták fel Padovában.

Hozzávalók 4 adag tiramisuhoz:

  • 500 g mascarpone,
  • 5 kanál kristálycukor,
  • 5 tojás,
  • 2x féldeci Amaretto ,
  • csésze erős fekete kávé,
  • 2 zacskó babapiskóta,
  • kakaó megszórni.

TIRAMISÚ recept

A tiramisu elkészítésének menete:

  1. A tojássárgáját a cukorral habbá verjük.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  3. A tojássárgájához hozzáadjuk a mascarponet, alaposan összekeverjük, végül lassan hozzákeverjük a tojásfehérje habot is.
  4. A babapiskótákat belemártogatjuk az Amarettoval összekevert kávéba. Csak egy pillanatra, hogy ne essenek szét, majd egy edénybe tesszük - először egy réteg piskótát, majd a krémet, majd újabb réteg piskótát stb.
  5. Az utolsó réteg krémet kakaóval szórjuk meg.
  6. Hagyjuk legalább 2 óráig a hűtőszekrényben megdermedni.

A Parforintert.hu csapata jó étvágyat kíván.