Loading...
Ikona košíku A kosara üres 0 0 Ft
Loading
A kosara üres
Vásároljon még  Ft-ért az ingyenes szállításhoz.

A mexikói chili con carne receptje

2023-02-08 19:09

Szereti a hüvelyeseket, de nem tudja, mit főzzön? Van egy egyszerű receptünk a mexikói babhoz, amely biztosan nem csak a meleg ételek szerelmeseinek fog tetszeni. A lassú főzéssel kiegészített egyszerű és gyors elkészítés ideális kombináció a nagyszerű eredményhez.

Hozzávalók:

  • 500 g darált marhahús (próbáltunk marha-sertés keveréket is és az is nagyon jó volt),
  • 2 hagyma,
  • 1 pirospaprika,
  • 1 konzerv paradicsompüré,
  • 2 doboz vörös bab,
  • 1 egy bögre kukorica (jobb a fagyasztott, mint a sterilizált),
  • 120 ml vörösbor,
  • 2 kocka étcsokoládé,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1 teáskanál őrölt kömény,
  • 1-2 chili paprika (friss vagy szárított),
  • 1 evőkanál édes paprika,
  • 1 teáskanál só,
  • 2 evőkanál repceolaj,
  • bors.

A mexikói chili con carne receptje
Mexikói Chili con carne (Forrás: Parforintert.hu)

Elkészítés:

1️ A hagymát apróra vágjuk, és forró olajon üvegesre pirítjuk.

2️ Hozzáadjuk a darált húst és minden oldalát alaposan megpirítjuk.

3️ Fűszerezzük és adjuk hozzá a csíkokra vágott kaliforniai paprikát, az apróra vágott fokhagymát, a zúzott vagy apróra vágott chilit, a köményt, a paprikát és egy teáskanál sót.

5️ Összekeverjük, felöntjük borral, a paradicsommal, 500 ml vízzel és puhára főzzük. Darált húsnál kb 30 perc elég, hogy az ízek szépen összeérjenek, marhahúsnál (nyaknál) minél tovább, annál jobb.

6️ Folyamatosan ellenőrizze, hogy elegendő folyadék van-e az edényben (vagy serpenyőben).

7️ Végül hozzáadjuk a csokoládét, a lecsepegtetett babot és a kukoricát. Hagyjuk még pár percig főni és tálaljuk.

Tipp!

Kenyérrel, főtt rizzsel vagy esetleg kukoricás palacsintával és friss korianderrel tálaljuk.

Ha túlzásba viszi a chilit, tejföllel vagy krumplival megmentheti.

A darált hús gyorsabban elkészül, de sokkal erősebb ízt és jobb levet kapunk, ha csíkokra vágott marhanyakat használunk. Kuktával felgyorsíthatja a főzést, maga az előkészítés továbbra is csak néhány percet vesz igénybe, és körülbelül a felére csökkenti a főzési időt.

A chili con carne a legjobb a második napon, amikor szépen összeérnek az ízek.

Parforintert.hu csapata jó étvágyat kíván.