Loading...
Ikona košíku A kosara üres 0 0 Ft
Loading
A kosara üres
Vásároljon még  Ft-ért az ingyenes szállításhoz.

Házi készítésű zsemle

2023-02-02 19:14

Házi készítésű zsemle egyszerűen és gyorsan

Belefáradt a pékáruk vásárlásába? Süsse meg saját házi zsemléjét – receptünk alapján könnyedén elkészítheti.

Házi készítésű zsemle
Házi zsemle (Forrás: Parforintert.hu)

Hozzávalók:

  • 500 g sima liszt
  • 2  tojás
  • 20 g élesztő
  • 250 ml langyos tej
  • 150 ml olaj
  • 2 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 tojás kenéshez

Megszórhatja:

  • szezámmaggal
  • köménymaggal
  • mákkal
  • napraforgómaggal

1️ Először lisztet öntünk egy tálba, és mélyedést készítünk, amibe beleszórjuk az élesztőt. Megszórjuk cukorral, és felöntjük 6 evőkanál langyos tejjel. A tojásokat villával felverjük a maradék tejben, hozzáadjuk a sót és az olajat. Gyúrjukl a tésztát körülbelül 5 percig.

2️ A simára dolgozott tészta felületét megszórjuk kevés sima liszttel, konyharuhával letakarva 30 percig meleg helyen kelesztjük.

3️ A tésztából készítsünk 10 cipót, és még 30 percig kelesztjük. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Minden zsemlét megkenünk felvert tojással, és bevagdaljuk, hogy a kívánt formát kapjuk.

4️ A zsemléket tetszés szerint megszórhatjuk magvakkal, és a sütőben megsütjük. Körülbelül 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Parforintert.hu csapata jó étvágyat kíván.