Loading...
Ikona košíku A kosara üres 0 0 Ft
Loading
A kosara üres
Vásároljon még  Ft-ért az ingyenes szállításhoz.

Házi mákos citrommázzal

2023-01-28 00:29

Kiváló és nem mindennapi desszert, amivel garantáltan sikert fog aratni - jöjjön és süssön velünk citrommázas mákost.

Hozzávalók:

  • 300 g kristálycukor
  • 130 g vaj
  • 0,5 l tej
  • 0,5 kg féldurva liszt
  • 250 g darált mák (200 g csomagolt is elég)
  • 2 tojás
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 sütőpor
  • olaj és durva liszt a tepsi (serpenyő) kikenéséhez

Elkészítés:

1️ A tojást a cukorral habosra keverjük egy tálban.

2️ Hozzáadjuk az olvasztott vajat, a meleg tejet, a mákot, a lisztet, a sütőport és a vaníliás cukrot.

3️ Mindent jól összekeverünk.

4️ A tésztát a kivajazott és lisztezett tepsibe öntjük. (A tepsi méretét attól függően választjuk meg, hogy milyen magas mákost szeretnénk. Figyelembe kell venni, hogy sütés közben még meg fog emelkedni.)

5️ 180°C-ra előmelegített sütőben kb 35-40 percig sütjük. Fogpiszkálóval ellenőrizheti mikor van kész. Akkor kész a tészta, amikor a tészta már nem ragad a fogpiszkálóhoz.

Hozzávalók a mázhoz:

  • 20 dkg porcukor
  • egy citrom leve
  • 1 evőkanál forró víz
  • 5 csepp olaj

Elkészítés:

A porcukrot egy mély tányérba szitáljuk, hozzáadjuk a citromlevet, a vizet és az olajat. Az egészet villával jól összekeverjük, és ráöntjük a még meleg mákosra.

TIPP !

Citromlé helyett vészhelyzet esetén használhatunk vásárolt "citromlevet", lehetőleg olyat, amelyik citromlevet is tartalmaz. Az olajat valóban csak cseppenként adja a cukormázhoz - az olajat arra használják, hogy simább legyen a cukormáz. Keverés után a cukormáznak elég sűrűnek kell lennie, és legjobb szilikon spatulával kenni.

Parforintert.hu csapata jó étvágyat kíván.