Füstölt hússal töltött kenyér
Bár első ránézésre nem úgy tűnik, ez a recept egy igazi gyöngyszem, amit nem lehet kihagyni. Készítse el Ön is ezt a finom töltött kenyeret, amit ha egyszer megkóstol nem tudja abbahagyni!
Füstölt hússal töltött kenyér (Forrás: Receptyschuti.cz)
Hozzávalók, amelyekre szükségünk lesz a töltött kenyérhez:
- 1 kenyér (kerek vagy hosszú)
- 500 g füstölt hús
- 1 db tejföl
- 1 db piros paprika (vagy több különböző színű)
- 3 darab ömlesztett sajt - háromszögek
- olaj
- só
- bors
Elkészítés:
1️ A cipó tetejét késsel levágjuk. A kenyér belső puha részét (a magját) kivágjuk úgy, hogy minél nagyobb darabokat kapjunk.
2️ A kockára vágott füstölt húst egy serpenyőben megpirítjuk, majd lecsepegtetjük.
3️ A fentmaradt zsírt az olajjal együtt a kenyér belsejének kizsírozásához használjuk, és a héját is az összes kenyér darabbal együtt megkenjük.
4️ A sajtot a tejföllel összekeverjük egy tálban, hozzáadjuk a füstölt húst és a vékony csíkokra vágott paprikát. Végül sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
5️ Az így kapott töltelékkel megtöltjük a kenyeret, majd sütőpapíros tepsire helyezzük a levágott résszel és a kenyér darabokkal együtt.
6️ 180 °C-ra előmelegített sütőben kb.30 percig sütjük. A sütés vége felé a kenyeret letakarhatjuk a levágott kenyér tetejével.
A Parforintert.hu csapata jó étvágyat kíván.