Loading...

Minden megrendelésre garantáljuk a karácsony estére történő kiszállítást.

×
Ikona košíku A kosara üres 0 0 Ft
Loading
A kosara üres
Vásároljon még  Ft-ért az ingyenes szállításhoz.

Recept: Pudingos bukta - ideális süti kávé mellé

2023-01-20 23:23

Egy nagyon egyszerű bukta, amely több féle képpen elkészíthető, ízlés szerint.

Hozzávalók:

  • 3 tojás,
  • 2 vaníliás cukor,
  • 250 g kristálycukor (+ cukor a pudinghoz a használati utasítás szerint és saját ízlés szerint),
  • 100 ml olaj (+ olaj a tepsi kiolajozáshoz),
  • 300 ml víz,
  • 2 sütőpor,
  • 350 g féldurva liszt,
  • 2 csomag puding,
  • 0,5 l tej,
  • 400 ml tejföl,
  • 3 evőkanál porcukor.

A pudingos bukta elkészítése:

1️ A tojásokat a vaníliás cukorral és a kristálycukorral felverjük.

2️ Hozzákeverjük a sütőporral átszitált lisztet, majd keverés közben fokozatosan adjuk hozzá a vizet és az olajat. Elkészítjük a tésztát, amit olajjal kikent, durva liszttel megszórt tepsire öntünk. Mielőtt a tésztát a tepsire öntjük, főzzünk meg két csomag pudingot, de csak kb. 0,5 l tejben, hogy nagyon sűrű legyen a puding.

3️ A tepsiben lévő nyers tésztába cikcakk mintában meleg pudingot öntünk.

4️ Előmelegített sütőben sütjük kb. 180 °C- on úgy 30 percig (fogpiszkálóval ellenőrizheti mikor van kész, csak ne a pudingos részbe szúrja)

5️ Sütés után a még meleg buktát megkenjük porcukorral édesített tejföllel, és az egészet megszórjuk kakaóval.

6️ Hagyjuk kihűlni, majd tálaljuk.

Pudingos bukta
Pudingos bukta (Forrás: Parforintert.hu)

Tipp!

A tészta két részre osztható és különféle képpen ízesíthető. Például különböző ízű pudingokat főzhetünk – több szín, több íz :)

A végén nem muszáj kakaóval megszórnunk, használhatunk például fahéjas cukrot, kókuszt...

Parforintert.hu csapata jó étvágyat kíván.