Recept: Pudingos bukta - ideális süti kávé mellé
Egy nagyon egyszerű bukta, amely több féle képpen elkészíthető, ízlés szerint.
Hozzávalók:
- 3 tojás,
- 2 vaníliás cukor,
- 250 g kristálycukor (+ cukor a pudinghoz a használati utasítás szerint és saját ízlés szerint),
- 100 ml olaj (+ olaj a tepsi kiolajozáshoz),
- 300 ml víz,
- 2 sütőpor,
- 350 g féldurva liszt,
- 2 csomag puding,
- 0,5 l tej,
- 400 ml tejföl,
- 3 evőkanál porcukor.
A pudingos bukta elkészítése:
1️ A tojásokat a vaníliás cukorral és a kristálycukorral felverjük.
2️ Hozzákeverjük a sütőporral átszitált lisztet, majd keverés közben fokozatosan adjuk hozzá a vizet és az olajat. Elkészítjük a tésztát, amit olajjal kikent, durva liszttel megszórt tepsire öntünk. Mielőtt a tésztát a tepsire öntjük, főzzünk meg két csomag pudingot, de csak kb. 0,5 l tejben, hogy nagyon sűrű legyen a puding.
3️ A tepsiben lévő nyers tésztába cikcakk mintában meleg pudingot öntünk.
4️ Előmelegített sütőben sütjük kb. 180 °C- on úgy 30 percig (fogpiszkálóval ellenőrizheti mikor van kész, csak ne a pudingos részbe szúrja)
5️ Sütés után a még meleg buktát megkenjük porcukorral édesített tejföllel, és az egészet megszórjuk kakaóval.
6️ Hagyjuk kihűlni, majd tálaljuk.
Pudingos bukta (Forrás: Parforintert.hu)
Tipp!
A tészta két részre osztható és különféle képpen ízesíthető. Például különböző ízű pudingokat főzhetünk – több szín, több íz :)
A végén nem muszáj kakaóval megszórnunk, használhatunk például fahéjas cukrot, kókuszt...
A Parforintert.hu csapata jó étvágyat kíván.