Az eredeti szalámis saláta, ahogy mi ismerjük
A szalámis saláta nagyon finom étel, kellemes szalámi és savanyú uborka illatú. Kiválóan illik fehér és teljes kiőrlésű kenyérhez egyaránt.
A receptben grammban szerepel a só mennyisége, de mivel a szalámik olykor nagyon sósak, ezért a legvégén és kóstolás után javaslom a sót. Néha nem is szükséges sózni.
Szalámis saláta (Forrás: www.domaci-jidelnicek.cz)
Amire szükségünk lesz 1 kg szalámis saláta elkészítéséhez:
- 400 g sonkás szalámi - (pl. a Tescoban vásárolt szalámi rúd pontosan 400 g),
- 180 g savanyú uborka - nagyon finom csíkokra vágva,
- 55 g konzerv zöldborsó - szűrőedényben szűrjük le
- 25,5 g hagyma - nagyon apróra vágva forrásban lévő vízzel leforrázzva
- 300 g majonéz,
- 10 g cukor,
- 8 g Worcestershire szósz,
- 20 g mustár,
- 5 g só,
- 6 g ecet (1 kanál),
- 0,5 g bors (csipetnyi).
A szalámis saláta elkészítése:
1️ A sonkás szalámit egy tálban csíkokra vágjuk. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott uborkát. A zöldborsót szűrjük át és tegyük a tálba.
2️ Mielőtt a finomra vágott hagymát a salátához adjuk, először forrásban lévő vízben, például szűrőben forrázzuk le.
3️ Ezután már csak a maradék hozzávalók, azaz a majonéz, a cukor, a Worcestershire szósz, a mustár, az ecet és a bors hozzáadása van hátra.
4️ Kóstolás után sózzuk még, ha szükséges. Alaposan összekeverjük és hűtőben hagyjuk kihűlni.
A Parforintert.hu csapata jó étvágyat kíván.